Belépés
FõoldalHírekKeresésOldalakNévjegyekRegisztrációBelépés

Mikulás Versek
Karácsony
Szabadidő
Gyermek mesék
Karácsonyi dallamok
Filmajánló

Koktél Télanyó vad paprikajancsija

Ez a nagyon vicces elnevezésű koktél, állítólag onnan kapta a nevét, hogy a kreáció megalkotói elképzelték, amint a fáradt télapó a sok ajándékhordás után hazaesve, rögtön a pohár után nyúl, és egy kicsit túl önt a garatra. ¼ rész X-rated Fusion likőr (vérnarancs és mangólével kevert vodka), ¼ rész tequila, ¼ gránátalma gyümölcslé, ¼ áfonyalé.


Télapó martini
½ rész vodka, 1 rész bormenta Schnapps (likőr), zúzott jég, és már kész is van!


A mindenki által jól ismert adventi naptár kitalálója egy Németországban élő édesanya volt 1900-as években. A mindenki által jól ismert adventi naptár kitalálója egy Németországban élő édesanya volt 1900-as években.
2010-12-21 19:56:33

Adventi naptár története

A mindenki által jól ismert adventi naptár kitalálója egy Németországban élő édesanya volt 1900-as években.Az ötletet a kisfia, Gerhard adta, aki minden nap azt kérdezte tőle még hány nap van karácsonyig? Az anyuka a türelmetlen gyermeknek 24 darab, kétszárnyú ablakokat vágott egy kartonra, egy másik papírlapra minden ablak elé helyezett egy cukorkát. A kisfiú minden nap kinyithatott egy cukorkát rejtő ablakot, a napról napra kevesebb meglepetés jelezte neki, hogy nem sokat kell aludnia a Jézuska érkezéséig.

Gerhard idő múlásával felnőtté válva üzleti vállalkozásba kezdett, az édesanyja ötlete alapján adventi naptárak gyártásba kezdett. Az első csokoládét rejtő adventi naptárnak nagy sikere lett, azóta is folyamatosan készítenek adventi naptárakat a gyerekek számára, megédesítve a várakozás időszakát.

Beküldte: mikulas
Nyomtatóbarát változat | Barátomnak küldöm |
Felhasználói név
Jelszó


Elfelejtette jelszavát?

Mikulás hírek
Karácsonyi finomságok
Novellák

developed by Centrumnet Systems